B15 Sentra Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
72 Posts
Discussion Starter #1
im having a problem with my manual trans.
i was driving for a while when my trans started acting up. it wont go in gear right then i would end up grinding it. do you think its the clutch? i just got the car a month ago. do you think i should change the fluid? do you think i should bring it back to the dealer for check up? i dont know what the heck to do. it seem like it does this whenever i've been driving for a while.
does anyone else experience this?
 

·
Registered
Joined
·
145 Posts
Never happened to me. It should not grind when you put it into gear. If your fluid level is OK, perhaps it just needs a clutch adjustment. You re under warranty take it in and have it checked. Adios Amigos


------------------
2001 se,pp,5spd,moonroof,stillen pop charger,stainless streetline exhaust,panther alloys,eibach lowered.Former ride 94 se-r.
 

·
Slowcars4life
Joined
·
126 Posts
I would either think its your clutch cable or your synchros is going in your tranny. Having a low oil level can cause the synchros to wear faster.

------------------
White 95 Sentra GLE
 

·
Former Boosted B15
Joined
·
1,652 Posts
Theres a beautiful word called "Warranty".... utilize it!

------------------

Sportin Da ILL 2000 SE, Greddy Exhaust, HID Hyperwhite Head bulbs, Turn Signals, and Fogs, Stillen Pop Cone, 35% Mirror Tint, Custom Made Grill, 3A Racing Pedals, Primax 15" 10 spoke Racing Rims,
Vinyl Eye lids, Gas Cap holder, Sound system w/Amp, 1 1/2" Dome Tweets, and Sub...BOOM!...
 

·
Registered
Joined
·
119 Posts
Actually the clutch is now a hydraulic system so it wouldn't be the cable because there is none. This sounds like a bad tranny. There is no reason the fluid should be changed yet and the level should be the same as it was when the vehicle was delivered. Since your car is so new, I would put some pressure on Nissan to replace it.

------------------
rschauby

2001 Sentra SE w/PP auto (radium)
FOR SALE!
I want the new SE-R!
 

·
Al, The Ignorant Fcuk
Joined
·
9,081 Posts
Get it back to the dealer. Never-never-never grind the gears. This should never happen. Before your warranty is out- (you might have already caused damage depending on how many times and how badly you've ground 'em) - I would go to an independent garage with a good mechanic and have him change the trans oil and see if there are lots of chips on the magnetic plug. (I assume it has one) If there's lots there- have mechanic verify that and take the chips into the dealer. Don't want to scare you and you are probably OK.

------------------
Plain Jane Cappuccino SE
with AutoTrans

[This message has been edited by adc100 (edited April 14, 2001).]
 

·
Registered
Joined
·
222 Posts
I've had a hard time getting it into first sometimes from a stoplight. This seems to happen only when the engine compartment is completely heat-soaked. Example: over 80 degrees ambient temp, A/C running, etc.

Hasn't happened very often though, for the most part these transmissions are very fluid.

------------------
2001 SE 5-spd. w/PP Granite

I washed my car yesterday...does that count as a modification?
 

·
Al, The Ignorant Fcuk
Joined
·
9,081 Posts
Doesn't putting it into 2 nd and then shoving it up into first help? I don't have the manual on my SE but thats what I've done on all my past 4 and 5 sp manuals.

------------------
Plain Jane Cappuccino SE
with AutoTrans
 

·
Registered
Joined
·
72 Posts
Discussion Starter #10
thanks guys!

that happend to me too, twice to be exact. i had a problem geting it in first gear on a stoplight and ended up grinding it.

ill take it to the dealership this week. this has never happend to me on my civic. i guess its just a faulty trans huh?
 
1 - 10 of 10 Posts
Top